Kush dashuron vetëm një herë ka një natyrë sipërfaqësore. Atë që disa e quajnë ndershmëri dhe besnikëri, sipas meje është apati që shkaktohet nga përdorimi ose mungesa e fantazisë. Oscar Wilde Tema Apati, Besnikëri, Dashuri, Fantazi, Ndershmëri, Sipërfaqe
Të duash mençurisht është maksimumi; por edhe të duash marrëzisht është më mirë se të mos duash fare. William Makepeace Thackeray Tema Apati, Dashuri, Marrëzi, Më mirë ... se, Mençuri
Vetëm ngaqë ti ke kapacitetin emocional të një luge çaji, nuk do të thotë se jemi të gjithë kështu. J. K. Rowling Tema Apati, Emocion
Armiku më i rrezikshëm që duhet të luftojmë është apatia. William Osler Tema Apati, Armiqësi, E keqja
Vdekja e demokracisë nuk do të vijë nga një vrasje e papritur. Me shumë gjasa, do të jetë një zhdukje e ngadaltë e shkaktuar nga apatia, nga indiferenca dhe mos-ushqyerja. Robert Maynard Hutchins Tema Apati, Demokraci, Indiferencë, Vdekje
Toleranca është një virtyt i jashtëzakonshëm, por fqinjët e saj më të afërt janë apatia dhe dobësia. James Goldsmith Tema Apati, Dobësi, Tolerancë, Virtyt
Apatia e njerëzve është e mjaftueshme për të rrëzuar statujat nga piedistalët dhe për të përshpejtuar ringjalljen e të vdekurve. William Lloyd Garrison Tema Apati