Çdo gjë është e panjohur: një enigmë, një mister i padepërtueshëm. Dyshimi, pasiguria, pamundësia e gjykimit duket sikur janë rezultati i vetëm i hulumtimit tonë më të kujdesshëm. David Hume Tema Dyshim, Enigmë, Hulumtim, Mister, Pasiguri
Dështimi nuk është pasojë e pasigurisë, por e mungesës së veprimit. Jeffrey Gitomer Tema Dështim, Pasiguri, Veprim
Çdo gjë që gjendet mes djepit e varrit është e pasigurt. Thomas Fuller (shkrimtar) Tema Lindje, Pasiguri, Vdekje
Nuk është se duhet të punojmë që të arrijmë sigurinë, por duhet të punojmë që të arrijmë të pranojmë pasigurinë. Erich Fromm Tema Pasiguri, Pranim, Punë, Siguri
Pasiguria është gjendja ideale për të nxitur një njeri që të zbulojë aftësitë e tij. Erich Fromm Tema Aftësi, Pasiguri
Sa më i pasigurt të ndihet njeriu, aq më shumë gjasa ka që ai të ketë paragjykime të tejskajshme. Clint Eastwood Tema Paragjykim, Pasiguri
Nuk ka njeri më arrogant, më agresiv dhe më të padenjë se mashkullin që është i pasigurt për burrërinë e tij. Simone de Beauvoir Tema Agresivitet, Arrogancë, Burrë, Burrëri, Denjësi, Pasiguri