Njerëzit e mëdhenj rrallëherë tregojnë kujdes për pamjen e tyre. Charles Dickens Tema Kujdes, Madhështi, Pamje, Paraqitje
E vërteta ka një fytyrë dhe një pamje të tillë që mjafton vetëm ta shohësh për ta dashuruar. John Dryden Tema Dashuri, Pamje, Shikim, Vërtetësi
Palumturia më e madhe, ashtu si lumturia më e madhe, ndryshon pamjen e të gjitha gjërave. Gëte Tema Lumturi, Palumturi, Pamje
Shumëkush ankohet për pamjen e tij, askush për trurin e tij. Faina Ranevskaja Tema Ankesë, Pamje, Tru
Në botën e sotme, ka më shumë rëndësi të dukesh se të jesh. Unë preferoj të jem. Giovanni Trapattoni Tema Dukje, Pamje, Vetvetja
Aq sa janë të ndryshme pamjet, po aq të ndryshëm janë edhe shpirtrat. Ovidi Tema Ndryshim, Pamje, Paraqitje, Shpirt
Veshja e femrës duhet të jetë si një rrjetë: ta arrijë qëllimin, por pa e penguar shikimin. Sophia Loren Tema Grua, Pamje, Qëllim, Veshje
Të qëndruarit larg të ndihmon të kesh një pamje më të gjerë, por nëse qëndron gjatë, rrezikon të të mjegullohet shikimi. Antonio Caprarica Tema Largësi, Pamje, Shikim