Politika, ashtu siç e praktikojnë njerëzit që e besojnë, ka të bëjë sidomos me iluzionin se një ndryshim në formë do të jetë një ndryshim në përmbajtje. H. L. Mencken Tema Formë, Ndryshim, Përmbajtje, Politikë
Ne i formësojmë mjetet tona dhe më pas mjetet tona na formësojnë ne. Marshall McLuhan Tema Formë, Mjet, Shikim
Kam vendosur të mbahem në formë, dhe forma që kam zgjedhur është një trekëndësh. Howie Mandel Tema Aforizma argëtuese, Formë, Gjimnastikë
Vetëm mishi vdes e shpërbëhet, që të rilindë pastaj nën forma të reja e të ndryshme. Jack London Tema Formë, Rilindje, Trup
Për sa kohë që është e papjekur, një vazo prej balte e prishur mund të riformohet, por jo pasi ajo të piqet. Leonardo da Vinci Tema Edukatë, Formë, Ndryshim
Krijimtaria i veçon qeniet njerëzore nga qeniet e tjera, dhe falë kësaj aftësie, ata i japin formë botës ku jetojnë. Philip Kotler Tema Aftësi, Formë, Krijim, Njeri
Duhet të përshtatemi. Shikoni ujin! Thuhet se është i urtë, ngaqë ai merr formën e enës ku bie. Grazia Deledda Tema Formë, Përshtatje, Urtësi