Zhvillimi i qëndrueshëm është si rruga drejt ferrit, e shtruar me qëllime të mira. Serge Latouche Tema Qëllim, Turizëm, Zhvillim
Zhvillimi i verbër i shkencës përforcon ndrydhjen sociale, dhe pas çdo hapi kërcënon ta shndërrojë progresin në të kundërtin e tij, në barbari të pafund. Max Horkheimer Tema Barbarizëm, E kundërt, Ndrydhje, Përparim, Shkencë, Zhvillim
Arsimi nuk mbjell fara brenda nesh, por bën që farat tona të mbijnë. Khalil Gibran Tema Arsim, Zhvillim
Zhivillimi është një udhëtim me më shumë të mbytur se lundrues. Eduardo Galeano Tema Udhëtim, Zhvillim
Jeta nuk ka asnjë domethënie, përveç domethënies që secili i jep nëpërmjet zhvillimit të aftësive vetjake. Erich Fromm Tema Domethënie, Jetë, Zhvillim
Në një shoqëri ku bashkëjetojnë zhvillimi material dhe përparimi shpirtëror është një shoqëri që mund të jetë e lumtur vërtet. Tenzin Gyatso Tema Bashkëjetesë, Lumturi, Shoqëri, Shpirt, Zhvillim
Nëse një komb nuk njeh të drejtat e grave apo të minorancave, nuk do të ketë kurrë stabilitet dhe zhvillim. Hillary Clinton Tema E drejtë, Grua, Komb, Stabilitet, Zhvillim
Fati nuk është diçka që duhet zbuluar, por diçka që duhet zhvilluar. Eric Butterworth Tema Fat, Zhvillim
Shumë femra preferojnë më shumë që të jenë të bukura sesa inteligjente. Nuk e kanë krejt gabim, pasi shumë meshkuj kanë më të zhvilluar shikimin sesa trurin. Bill Lawrence Tema Aforizma argëtuese, Burrë, Grua, Shikim, Tru, Zhvillim