Nuk ka mësues që mund të na korrigjojë më mirë se gabimet tona. Giuseppe Giusti Tema Gabim, Korrigjim, Mësues
Rruga më e shpejtë dhe më e sigurt për të shmangur kritikat është të korrigjohesh. Demosteni Tema Korrigjim, Kritikë
Fati na ndreq shumë të meta që arsyeja nuk mund t’i ndreqë. François de La Rochefoucauld Tema Arsye, Fat, Gabim, Korrigjim
Kush dëshiron të korrigjojë të tjerët, duhet të japë shembullin i pari. Giulio Cesare Croce Tema Korrigjim, Shembull, Të tjerët, Vetvetja
Nuk ka gabim të pandreqshëm, veç nëse refuzojmë ta korrigjojmë. O. A. Battista Tema Gabim, Korrigjim, Refuzim
Njeriu duhet të jetë aq i rritur sa t'i pranojë gabimet, aq inteligjent sa të mësojë prej tyre, dhe aq i fortë sa t'i korrigjojë ato. John C. Maxwell Tema Gabim, Korrigjim, Mësim, Pranim
Kush e lexon historinë përveçse historianët kur korrigjojnë gabimet e tyre. Alexandre Dumas Tema Gabim, Histori, Korrigjim, Lexim
Dobësia është e vetmja e metë që nuk mund të ndreqet. François de La Rochefoucauld Tema Dobësi, Korrigjim, Mangësi