Pak janë gjërat që më japin një ndjesi sigurie ngushëlluese si miqësia e qenit tim. Konrad Lorenz Tema Ngushëllim, Qen, Siguri
Çdo gjë është e dyshimtë, por pranvera është e sigurt. Margaret Kennedy Tema Paqartësi, Pranverë, Siguri
Të vepruarit e të menduarit si shumica, nuk është kurrë një garanci e asnjëherë justifikim. Marguerite Yourcenar Tema Justifikim, Mendim, Shumicë, Siguri, Veprim
Nëse çdo gjë është e mundur, atëherë asgjë nuk është e vërtetë, asgjë s'është e sigurt, përveç gabimit. Alexandre Koyré Tema E mundur, Gabim, Siguri, Vërtetësi
Duke qenë se dashuria dhe frika e kanë të vështirë të bashkekzistojnë, nëse na duhet të zgjedhim njërën, është shumë më e sigurt të na druajnë sesa të na duan. Niccolò Machiavelli Tema Dashuri, Frikë, Siguri, Zgjedhje
Nga të gjitha gjërat e sigurta, më e sigurta është dyshimi. Bertolt Brecht Tema Aforizma argëtuese, Dyshim, Gjëra, Siguri
Cinizmi është mizoria e të zhgënjyerve: ata nuk mund t’ia falin jetës që u ka përmbysur sigurinë. Aldo Grasso Tema Cinizëm, Siguri