Dashuritë janë si kërpudhat: nuk dihet qartë nëse janë helmuese derisa t’i kesh provuar, por atëherë është shumë vonë. Tristan Bernard Tema Dashuri, Helm, Provë
Nuk mund të përparohet pa eksperimente të reja, por asnjë njeri me mend në kokë nuk tenton çdo ditë atë që rezultoi e gabuar ditën pararendëse. James Truslow Adams Tema Eksperiment, Gabim, Provë
Kam tentuar. Kam dështuar. S'ka rëndësi. Do të tentoj sërish. Do të dështoj sërish. Do të dështoj më mirë. Samuel Beckett Tema Dështim, Guxim, Motivim, Provë
Shkenca zëvendëson paragjykimet personale me prova publikisht të verifikueshme. Richard Dawkins Tema Paragjykim, Provë, Shkencë
Besimi në mirësinë e të tjerëve është një dëshmi e rëndësishme e mirësisë vetjake. Michel de Montaigne Tema Besim, Mirësi, Provë
Ekzistojnë të vërteta të brendshme që janë përtej çdo prove. Roberto Gervaso Tema Intuitë, Provë, Vërtetësi
Intelektuali është aq shpesh budalla sa duhet ta marrim për të tillë derisa të na bindë për të kundërtën. Georges Bernanos Tema Aforizma argëtuese, Budalla, Intelekt, Provë