Nuk bëj dallim mes një libri dhe një personi, një perëndimi apo një pikture. Gjithçka që dua, e dua me një dashuri të vetme. Marina Tsvetaeva Tema Dallim, Dashuri, Pasion
Nuk është e vërtetë se miku dallohet vetëm në rast nevoje: miku dallohet gjithmonë. Roberto Gervaso Tema Aforizma argëtuese, Dallim, Miqësi
Kur nuk i dallon më banditët nga policët, ke ngecur në batak. Stefano Benni Tema Dallim, Keqbërës, Ligj, Polic
E vërteta njihet jo vetëm me arsye, por edhe me zemër. Blaise Pascal Tema Arsye, Dallim, Vërtetësi, Zemër
Të pirit pa qenë i etur dhe të bërit dashuri në çdo kohë, janë gjërat e vetme që na dallojnë nga kafshët e tjera. Pierre Beaumarchais Tema Dallim, Dashuri, Njeri, Pije
Të jesh i dashuruar do të thotë t'i zmadhosh pa masë dallimet mes një gruaje dhe një tjetre. George Bernard Shaw Tema Dallim, Dashuri, Grua
Shenja dalluese e kohës sonë është reagimi kundër modeleve të imponuara. Marshall McLuhan Tema Dallim, Imponim, Reagim, Shenjë
I vetmi dallim mes meje e një të çmenduri është se unë nuk jam i çmendur. Salvador Dalí Tema Çmenduri, Dallim