Mërzia ka krijuar më shumë bixhozçinj se papunësia, më shumë pijanecë se etja, dhe ndoshta më shumë të vetëvrarë se dëshpërimi. Charles Caleb Colton Tema Bixhoz, Dëshpërim, Mërzi, Pije
Nëse lë duhanin, pijen dhe të bërit dashuri, nuk është se jeton më gjatë, vetëm se të ngjan më gjatë. Clement Freud Tema Aforizma argëtuese, Alkool, Dashuri, Duhan, Kohëzgjatje, Pije
Fillova dietë. Ndalova së piri dhe për dy javë humba 14 ditë. Joe E. Lewis Tema Aforizma argëtuese, Alkool, Dietë, Pije
Duhet të jemi dembelë në çdo gjë, përveçse në të pirë dhe në dashuri, përveçse në të qenët dembelë. Gotthold Ephraim Lessing Tema Përtaci, Pije
Mendoj se mendoj tepër, prandaj pi. Janis Joplin Tema Aforizma argëtuese, Alkool, Dehje, Mendim, Pije
Të pirit pa qenë i etur dhe të bërit dashuri në çdo kohë, janë gjërat e vetme që na dallojnë nga kafshët e tjera. Pierre Beaumarchais Tema Dallim, Dashuri, Njeri, Pije
Të gjithë duhet të besojmë në diçka: unë besoj se do të kthej një gotë tjetër. W. C. Fields Tema Aforizma argëtuese, Alkool, Besim, Pije