Mos ki frikë të zemërohesh apo të pasionohesh, sepse kur të mos ndiesh më asgjë, do të kesh vdekur. Lena Horne Tema Ndjenjë, Pasion, Vdekje, Zemërim
Veprimi i lindur nga zemërimi është i destinuar të dështojë. Xhingis Han Tema Dështim, Veprim, Zemërim
Cilido njeri që është i aftë të të xhindosë bëhet padroni yt, por ai arrin të të xhindosë vetëm kur ti ia lejon vetes të shqetësohesh prej tij. Epikteti Tema Pronar, Vetvetja, Zemërim
Sa më shumë mëri ndaj të shkuarës të mbash në zemrën tënde, aq më pak je i aftë të duash të tashmen. Barbara De Angelis Tema E shkuar, E tashme, Zemërim
Të gjithë flasin për paqen, por nuk mund të ketë paqe nëse brenda nesh ushqejmë mëri e urrejtje. Tenzin Gyatso Tema Inat, Paqe, Urrejtje, Zemërim
Zemërimi ynë, ne na dëmton gjithmonë, por tjetrin nuk e dëmton gjithmonë. Tenzin Gyatso Tema Të tjerët, Vetvetja, Zemërim
Një qytet nuk duhet mbrojtur nga guri e druri aq sa nga zemërimi i qytetarëve të tij. Agesilaus II Tema Popull, Qytet, Zemërim
Për çdo minutë zemërimi, humbet gjashtëdhjetë sekonda lumturi. Ralph Waldo Emerson Tema Lumturi, Zemërim